Terveiset tiemerkintäpäiviltä Kuopiosta

helmi 16, 2017 | Tiemerkkinnät | 0 Kommenttia

No nyt on tiemerkintäpäivillä ajankohtaista (ja mielenkiintoista) asiaa! LVM:n terveisissä kuultiin eilen lausunnolle lähetetystä tieliikennelain kokonaisuudistuksesta, joka tuo mukanaan suuria muutoksia myös tiemerkintöihin.  Tienkäyttäjälle kenties näkyvin tiemerkintämuutos on sulkuviivojen muuttuminen keltaisista valkoisiksi. Tiemerkintöjen ja etenkin ns. pituussuuntaisten merkintöjen osalta kuulumme maailmanlaajuisesti hyvin pieneen keltaista väriä tunnustavaan vähemmistöön. Muualla maailmassa pärjätään hyvin pelkästään valkoisella värillä. Mielenkiintoista nähdä, minkälainen siirtymäaika värimuutokselle tulee. Voidaanko valkoiset sulkuviivat tehdä vanhojen keltaisten viivojen päälle vai tehdäänkö värimuutos vasta uudelleenpäällystyksen yhteydessä? Tämä jää nähtäväksi. Toinen iso muutosesitys on suojatien merkitseminen ”ehjillä palkeilla” etuajo-oikeutetulla tiellä.  Jatkossa ”pyörätien jatke” -merkintä kertoisi siis samalla myös väistämisvelvollisuudesta. Tämä lisäisi varmasti turvallisuutta ja vähentäisi väärinymmärtämisen vaaraa.

Mirja Noukka Liikennevirastosta kertoi mielenkiintoisessa esityksessään tieverkon tulevaisuudesta. Etenkin perusväylänpidon ja kehittämisinvestointien rahoitus vuosina 2010-2020 herätti mielenkiintoa. Myös tieverkon ennakoiva kunnonhallinta uusilla tekniikoilla oli ajatuksia herättävä. Arctic Challenge ja Aurora mainittiin esimerkkeinä uusista hankkeista, joissa etsitään ja testataan älykkäitä ja automaattisia ratkaisuja. Mahtavaa!

Päivät ovat nyt vasta puolessa välissä. Asiantuntemuksella valittu ja taitavasti valmistettu maittava illallinen odottaa meitä Kuopion Klubilla.

Kuopio on muuten mainio kokouspaikka vaikkapa Tamperelaiselle. Ei haittaa, ettei junalla tai bussilla (eikä edes omalla autolla) ehdi aamupalaveriin. Tänne täytyy ja kannattaa tulla jo kokousta edellisenä päivänä fiilistelemään hyvää tunnelmaa.

0 kommenttia

Lähetä kommentti